Van het bestuur

Nieuwsafbeelding
We leven nog steeds in bijzondere tijden. De persconferenties volgen elkaar snel op en hockeyen bij MHC Bemmel 800 ziet er nog steeds anders uit dan we gewend zijn. Als we terugkijken naar de afgelopen maanden hebben wij ons best gedaan om al onze leden, jong en oud, goed te blijven informeren, na elke wijziging en na elk besluit met invloed op de beoefening van onze sport. En dat willen we blijven doen, ook met dit bericht.

Terugkijkend is het seizoen eigenlijk heel goed begonnen. Iedereen kon trainen en competitiewedstrijden spelen, het clubhuis en het terrein waren open. Kort voor de herfstvakantie kwamen de eerste beperkingen. Die hebben uiteindelijk geleid tot de situatie van vandaag: de competitie is stilgelegd, het clubhuis is gesloten en de senioren en G-hockeyers kunnen op het moment niet trainen. Voor de senioren hadden we, na overleg met de gemeente, het net voor elkaar gekregen om 4x4 te mogen trainen, toen de 2 weken verzwaring van de lockdown inging.

Alle junioren (Jeugd en Jongste Jeugd) kunnen gelukkig wel doortrainen en spelen de 3 vs 3 Championships ter vervanging van de competitie. Als het goed is eindigt de verzwaring van de lockdown over enkele dagen, waarna de senioren en de G-hockeyers weer 4x4 het veld op kunnen. Voor reguliere trainingen en (oefen-)wedstrijden spelen is er iets meer geduld nodig van deze groep.

Winterprogramma

De laatste weken zijn ook bijzonder hectisch geweest wat betreft de visie op de winter. Waar wij met de zaalhockeycommissie ons eerst aan het voorbereiden waren op een zaalhockeyprogramma voor alle junioren en voor een deel van de senioren weten we inmiddels dat er geen zaalhockey-competitie en ook geen midwintercompetitie (veldhockey) wordt georganiseerd door de KNHB. Zoals we eerder al hebben bericht, betekent dit echter niet dat wij tijdens de winterstop niets doen, integendeel! We blijven hard werken aan onze doelstelling: zoveel mogelijk hockeyen voor iedereen. Inmiddels kunnen we wat meer duidelijkheid geven over hoe we de winter in gaan vullen.

Zoals gezegd is er geen zaalhockeycompetitie. Wij hebben echter wel zaalcapaciteit beschikbaar voor trainingen, oefenwedstrijden en toernooien. Volgens de geldende maatregelen zijn die ook gewoon toegestaan. De beschikbare zaalcapaciteit willen wij dus wel gaan gebruiken. Zeker voor de Jongste Jeugd zal het comfort van de warme en droge zaal aantrekkelijker zijn dan het veld in de winter.

Voor de Junioren (Jeugd en Jongste Jeugd) wordt een winterprogramma gemaakt. Dit zal een combinatie zijn van trainen in de zaal en training op het veld, aangevuld met toernooitjes of onderlinge wedstrijden. Binnenkort worden deze teams apart geïnformeerd over hoe het programma er uit gaat zien. Uiteraard zullen de teams zich ook gaan voorbereiden op het veld zodra de veldcompetitie weer door de KNHB wordt opgestart. De huidige verwachting is dat dit aan het begin van het nieuwe jaar zal zijn. Al met al lijkt de winter voor deze groep zo nog wel voller met hockey te zitten dan andere jaren!

Voor de senioren kunnen we helaas momenteel nog niet veel organiseren ter vervanging van de mogelijkheden in de zaal of in een midwintercompetitie. Wij hopen dat er binnenkort weer ruimte komt om op het veld de reguliere teamtrainingen weer op te starten. Die ruimte zullen wij dan ook direct benutten en alle senioren mogen dan het veld op. De seniorenteams kunnen zich voorbereiden op het veld voor de hervatting van de veldcompetitie, als het goed is begin volgend jaar. In die zin wordt die groep niet beperkt door een winterstop. 

Met de G-hockeyers blijven we in contact om van moment tot moment te bekijken wat mogelijk en wenselijk is voor deze groep.

Algemene Ledenvergadering (ALV)

Wij hadden onze najaars-ALV oorspronkelijk gepland op 25 november. Op dit moment is het echter niet mogelijk een fysieke ALV te organiseren. Daarom heeft het bestuur besloten de ALV uit te stellen tot een ander moment; dit zal uiterlijk 31 maart 2021 zijn. Wel zal de Jaarrekening met de Kascommissie worden doorgesproken en zal het Jaarverslag over het seizoen 2019/20 gepresenteerd worden. Het Jaarverslag en de Jaarrekening zijn binnenkort dus, ook zonder ALV, beschikbaar voor alle leden. Op woensdag 25 november a.s. organiseren wij ook een digitale Vraag maar Raak! Daarmee willen we beschikbaar zijn om eventuele informatie waar behoefte aan is te verstrekken. Meer informatie volgt binnenkort.

Tijdens de voorgaande ALV in juni heeft Richard bekend gemaakt het stokje als Penningmeester te willen overdragen bij de ALV in november. Wij zijn blij te kunnen melden dat Richard, gezien de kwetsbare periode waarin we zitten, heeft besloten zijn vertrek uit te stellen tot de voorjaars ALV in 2021. Hiermee houden we continuïteit in het bestuur, in deze lastige tijden die ook veel invloed hebben op de financiële huishouding van de vereniging.

Het jaar 2020 gaat voor velen de geschiedenisboeken in als een zwaar jaar. En we zijn er nog steeds niet natuurlijk. Maar laten we met elkaar de moed erin houden. We krijgen corona er vast en zeker onder. Samen en met elkaar!

Het bestuur van MHCB800
Elsbeth, Miranda, Yvo, Rob en Richard