3vs3 Championship

Nieuwsafbeelding
De competitie ligt momenteel nog stil maar onderling kunnen wel wedstrijden gespeeld worden. Om toch het nodige wedstrijdgevoel te houden organiseert MHCB800 een interne clubcompetitie voor de A/B/C/D-jeugd. Vanaf zaterdag 7 november gaat deze groep dan ook het MHCB800 3 vs 3 Championship spelen. En dat zal spannend worden! Welk team wordt de Champion van zijn/haar lijn? En gaat voor eeuwig de boeken in als Corona clubkampioen? Over enkele weken weten we het!

Maar wat is 3 v 3 dan en hoe gaat het?
3 tegen 3 is een heel intensief, snel en technisch spelletje. Het lijkt een beetje op zaalhockey. Je speelt buiten op een 1/8e veld wedstrijdjes tegen elkaar met teams van 3 spelers. Je speelt alleen met veldspelers en er is geen keeper. Ieder team heeft 1 of 2 wisselspelers. Dit heb je ook nodig omdat het spel heel snel "heen en weer” gaat en erg intensief is.

Hoe gaat dat met de teams?
De Technisch Managers en de Technische Commissie hebben per leeftijdscategorie teams samengesteld. Om zo veel mogelijk gelijkwaardige teams te maken hebben we uit de elftallen teams gemaakt van 4 à 5 spelers. De bekendmaking van de indeling van de teams volgt zo snel mogelijk.

Wanneer vindt het plaats?
Op zaterdag 7 november spelen we de "heen"ronde. Op 14 november spelen we dan de "terug"ronde. En op 21 november spelen we de ronde met finales. Dus reserveer deze data alvast in je agenda. Hieronder zie je het speelschema voor elke zaterdag:
10:00 - 11:15u Meisjes C
11:15 - 12:30u Jongens A B C D
12:00 - 13:15u Meisjes D
13:15 - 14:00u Meisjes B (poule A)
13:15 - 14:30u Meisjes B (poule B + C)
14:00 - 15:15u Meisjes B (poule D)
14:45 - 16:00u Meisjes A (poule A + B)
15:15 - 16:00u Meisjes A (poule C)


Even nog alles op een rijtje, lees dit vooraf goed door:
- per leeftijdscategorie worden de spelers ingedeeld in groepjes van 4 of 5
- we spelen op een klein veld met kleine doeltjes zonder keepers
- de vaste keepers van een team zijn gewoon als spelers ingedeeld in een team (dus denk aan bitje en scheenbeschermers…)
- er wordt gespeeld in poules; per wedstrijdmoment is de hele poule aanwezig
- we spelen op 6 veldjes tegelijk; hooguit 1 team heeft "pauze”
 - er worden wedstrijden van 10 minuten gespeeld, centraal gestart en afgefloten; tussen de wedstrijden is er een korte wissel-/drinkpauze
- het eerstgenoemde team speelt in het wit, het als tweede genoemde team in het oranje; neem dus allebei de kleuren mee!
- speeldagen: zaterdagen 7 november, 14 november, 21 november (en 28 november reserve als er ingehaald moet worden)
- teamindeling en wedstrijdschema volgt zo snel mogelijk op de site

Let op: de 3 vs 3 Championship wordt niet zichtbaar in jouw tijdlijn in de mobiele app of in MIJN MHCB800. Zet het dus zelf in je agenda en gooi het in de groepsapp met je eigen team.

Natuurlijk verwachten wij dat iedereen zich aan alle corona-maatregelen houdt zoals met elkaar afgesproken. Er zijn geen toeschouwers toegestaan.
Kom in kleine groepjes naar ons complex, handhaaf de 1,5m afstand van elkaar buiten het veld en blijf niet op het terrein na de wedstrijdjes (hoe leuk dat ook is).

Heb je vragen, laat ‘t vooral weten. Rob en Olaf zullen je vragen graag beantwoorden.