Week van de scheidsrechter

Nieuwsafbeelding
Ook dit jaar vond weer de "week van de scheidsrechter” plaats. Een sport-breed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. MHC Bemmel 800 heeft in het weekend van 3 & 4 oktober de scheidsrechters, die wedstrijden floten, in het zonnetje gezet. Maar we hebben natuurlijk veel meer scheidsrechters dan die op 3 & 4 oktober actief waren. Daarom willen we hier alle scheidsrechters, van jong tot oud, die op onze velden en in de zaal het hele seizoen de wedstrijden ondersteunen, hartelijk bedanken! Een groot applaus voor jullie.
 
Dit nieuwsbericht geeft gelijk de gelegenheid toe te lichten op welke manier bij MHCB800 de scheidsrechters ingezet en opgeleid worden.

Opleiding scheidsrechters
Alle 2e-jaars C-spelers volgen een opleiding en behalen daarmee hun fluitdiploma. Daarmee kennen zij goed de basisregels en kunnen zij wedstrijden fluiten van de E6-tallen en E8-tallen. De B-spelers volgen ook een opleiding en behalen de KNHB-kaart voor Clubscheidsrechter (CS). Zij worden daarna ingezet om te fluiten bij de 11-tallen. Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we met alle huidige maatregelen door kunnen gaan met opleiden en examens af nemen. Dit doen we in samenspraak met de KNHB.

Planning scheidsrechters
De scheidsrechters, zowel de C-jeugd als de Clubscheidsrechters, worden ingedeeld door de arbitragecommissie, 3 tot 4 weken voor de wedstrijddatum. We houden rekening met het leeftijdsverschil tussen de scheidsrechters en het team waarop een scheidsrechter wordt ingedeeld. En de fluitbeurten worden zo eerlijk mogelijk verdeeld tussen de teams. Iedereen komt gemiddeld over een heel seizoen even vaak aan de beurt. De wedstrijden, die door de senioren worden gefloten, worden door de seniorenteams zelf ingedeeld.
 
Specials/CS Plus
Er zijn scheidsrechters die fluiten heel erg leuk vinden en er graag beter in worden. Zij fluiten vaker en worden extra opgeleid. Ook heeft onze vereniging CS+ scheidsrechters. Zij hebben een opleiding gevolgd en zijn formeel getoetst door de KNHB. Zij worden op de wedstrijden in de hogere klassen en leeftijden ingedeeld.

Als vereniging mogen we trots zijn op onze scheidsrechters. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk pittige wedstrijden te fluiten of feedback te krijgen tijdens of na de wedstrijd. Maar wat we ook veel zien en horen is dat teams en coaches tevreden zijn over de manier waarop er gefloten is.

We blijven investeren in opleiding en ondersteuning van onze scheidsrechters. We hebben jullie hard nodig om ons hockeyspel te blijven spelen. Bedankt voor jullie inzet allemaal.

Mocht je fluiten leuk vinden en er graag beter in worden kun je je aanmelden voor de Specials via [email protected]