AL

De nieuwste corona-maatregelen

Nieuwsafbeelding
De landelijke maatregelen en de specifieke protocollen zoals van toepassing op de (hockey-)sport worden regelmatig (op nuances) aangepast. Om de afspraken, zoals wij die bij MHC Bemmel 800 hanteren, helder te maken hebben wij bijgaand document opgesteld. Deze versie is, met name in verband met de start van de competitie, weer een stuk uitgebreider dan de vorige versie. Neem deze dus goed door!

Het zal voor iedereen duidelijk zijn: wij zijn in Nederland niet van het corona-virus af. Landelijke, algemene maatregelen zijn streng en die zijn er niet voor niets. Desondanks zijn er versoepelingen van de regels om het uitoefenen van onze geliefde sport toch mogelijk te maken. Dat is een voorrecht waar we heel blij mee mogen zijn maar ook heel zuinig op moeten zijn. Of wij ook op termijn in de gelegenheid blijven om samen te mogen trainen en wedstrijden te spelen zal voor een groot deel afhangen van hoe wij, als sporters, begeleiders en toeschouwers, met dit voorrecht omgaan in de komende periode.

Het bestuur van MHCB800 volgt onverminderd de adviezen van het RIVM en de protocollen/adviezen van het NOC*NSF en de KNHB. Meer informatie vind je  terug op de website van de KNHB. Met name de veelgestelde vragen geven veel duidelijkheid.

Nu de competitie start kan de nieuwe situatie zich voordoen dat er iemand in een team (wellicht) besmet is met het corona virus. De KNHB heeft heldere regels opgesteld, die bepalen of een wedstrijd toch wordt gespeeld of wordt afgelast en indien mogelijk ingehaald. Bij besmettingen zal de GGD ingeschakeld worden voor een bron- en contactonderzoek. De GGD zal ook aangeven of (een lid van) het team in quarantaine moet. Dit soort zaken hoeven wij dus als team/teambegeleiding/technische staf/bestuur niet zelf te bepalen. Het bestuur noch trainers/teambegeleiders gaan eigenhandig bron- of contactonderzoeken doen.

We doen een beroep op iedereen om zich strikt aan de regels te houden. Ten eerste verwijzen we naar de bijlage bij dit nieuwsbericht. Daarnaast verwijzen we naar de website van de KNHB en specifiek naar de veelgestelde vragen. We verzoeken ook dat iedereen niet zelf meer regels bedenkt of propageert. Het is belangrijk dat we ons consistent gedragen om verwarring te voorkomen. Heb je dus ergens twijfel over, kijk dan eerst in bovenstaande bronnen. Mocht dat geen uitsluitsel geven richt je dan aan het secretariaat van de vereniging via [email protected]
In dit verband willen we er wel op wijzen dat op andere verenigingen er andere keuzes gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld in de vorm van strengere regels voor bezoekend publiek. Kijk dus altijd even op de website van je tegenstander voorafgaand aan een uit-wedstrijd om je goed te informeren.

Als laatste: de traditionele teamfoto kan niet gemaakt worden op 1,5 meter afstand van elkaar. We dagen jullie dan ook uit om een creatieve teamfoto te maken en deze te posten op social media. Tag ons dan op Instagram of Facebook, en misschien zie je jouw teamfoto wel terug in de volgende Binnendijks!

We wensen iedereen veel sportief plezier en veel gezondheid toe bij de start van het nieuwe seizoen.

Het bestuur van MHCB800
Elsbeth, Miranda, Yvo, Rob en Richard.