AL

Voorbereiding Zaalseizoen in volle gang!

Nieuwsafbeelding
De kop is er af! De veldcompetitie wordt weer opgepakt na de herfstvakantie. Maar ondertussen zijn we al een aantal maanden in voorbereiding op het nieuwe zaalseizoen.

In de week van 25 tot en met 29 november zijn de laatste trainingen op het veld en starten de trainingen in de zaal. In MIJN MHCB800 en de mobiele app zul je dan het trainingsschema kunnen vinden. We streven ernaar begin november de trainingstijden in de zaal te communiceren. De trainingen worden zoveel mogelijk ingedeeld volgens een vast schema zodat je wekelijks dezelfde tijd traint. Alle jongste jeugd teams, junioren en een deel van de senioren gaan trainen in de zaal.

De zaalcompetitie voor de senioren en de jeugd (E8 t/m A) start dit jaar in het weekend van 7 en 8 december. Niet ieder team zal direct dit eerste weekend aan de beurt zijn. Het competitieschema zal rond 12 november door de KNHB bekend worden gemaakt. 

Net als vorig seizoen worden de eerstelijnsteams van de Meisjes A-, B- en C-jeugd gesplitst (1e en 2e veldteam worden verdeeld over 3 zaalteams). In het laatste competitie weekend van het veld wordt de indeling van deze teams bekend gemaakt. Speelsters in deze teams weten na de bekendmaking dus pas wanneer zij trainen in de zaal.

Dit jaar zal voor de vaste keepers van de teams naast de trainingen ook weer een keeperstraining worden georganiseerd. Hierover ontvangen de keepers aparte informatie.

Uiteraard zullen ook de Funkey en de Jongste Jeugd F- en E6-tallen in de zaal gaan trainen. Voor hen wordt een combinatie van training en toernooien georganiseerd. In de agenda in MIJN MHCB800 en de mobiele app zal voor deze groep een tijdvak zichtbaar zijn. Via e-mail wordt later het exacte tijdstip en duur van de training weergegeven. In de zaal kunnen de kinderen gewoon de veldhockeystick gebruiken.

De trainingen vinden plaats in de Schaapskooi, de Bongerd en in de Heister, allemaal in Bemmel. Naast de grote zaal wordt in de Schaapskooi ook getraind op Baan 5. In de agenda staat aangegeven waar jouw training plaatsvindt. 

In de zaal maken we gebruik van balken. Het neerleggen van de balken voorafgaand aan de training is altijd een zwaar ‘klusje’, net als het opruimen na de laatste training. Dringend verzoek aan ouders van de jongste jeugd en junioren tot en met C om hierbij te helpen. Dit in verband met veiligheid maar ook om zo veel mogelijk tijd te hebben om daadwerkelijk te trainen. Uitzondering is baan 5 in de Schaapskooi, hier blijven de balken liggen.

Belangrijk is om in de zaal stevige indoor sportschoenen te dragen (geen zwarte zool) en natuurlijk hockeyen we ook met scheenbeschermers en bitje. In de zaal is zowel met trainen als met de competitie een zaalhandschoen verplicht.

Eerst nog even het veld op de komende weken maar dan weten jullie in ieder geval dat we al in voorbereiding zijn. Verdere informatie volgt uiteraard via de mail of nieuwsberichten!

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht? Stel ze gerust via mailadres [email protected]