AL

We gaan beginnen!!!

Nieuwsafbeelding
Competitie

In het weekend van 7 september gaan we dan echt van start met de competitie seizoen 2019-2020. De voorafgaande weken was er al veel beweging, training en gezelligheid bij MHCB800. Met veel enthousiasme is de start van het seizoen voorbereid.

Naast het wennen aan de nieuwe teams, nieuwe trainers en het kennismaken met ouders zal het ook zeker wennen zijn aan de nieuwe spelregels. Door eerdere communicatie hierover naar onze leden, scheidsrechters en coaches zal al veel duidelijk geworden zijn. Lees bijvoorbeeld hier nog even terug.

Een belangrijke wijziging bij de 11-tallen (heel veld) is het spelen van vier kwarten van elk 17,5 minuut. De eerste helft van de wedstrijd bestaat uit twee kwarten en de tweede helft van de wedstrijd ook.
Let op:
- na de 17,5 minuut is er een pauzemoment van maar 2 minuten; de teams blijven op het veld en de spelers komen even kort bij elkaar, de scheidsrechters zullen na 1,5 minuut aangeven dat iedereen weer zo snel mogelijk moet opstellen
- na het 2e kwart is er een normaal rustmoment van 5 minuten
- dan wisselen de teams van speelhelft en speel je opnieuw twee keer 17,5 minuut (met wederom een korte pauze van 2 minuten) 

Belangrijk is dat alle wedstrijden op tijd kunnen starten. Daarom zullen zowel gastouders als scheidsrechters de tijd goed in de gaten houden.

Spelregelcafé KNHB

Goed nieuws! De KNHB heeft ervoor gekozen om bij MHCB800 een spelregelavond te organiseren. Dit houdt in dat een gastspreker vanuit de KNHB op onze club komt om uitleg te geven over spelregels. Maar er is natuurlijk ook veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Zet alvast de datum in je agenda: maandag 30 september vanaf 19:00u. 

Wij wensen iedereen een goede start van het seizoen! Speel met Passie en Plezier, dan kom je met elkaar tot een geweldige Prestatie.