Veldhockey

Wat is veldhockey?
Wie over hockey praat, heeft het meestal over Veldhockey. Veldhockey is een teamsport, waarbij je op kunstgras samen met je team probeert zoveel mogelijk doelpunten te maken. Simpel toch?

Veldhockey wordt gespeeld in de periodes september tot en met november en maart tot en met juni. In de wintermaanden (december tot en met februari) kun je zaalhockeyen.

Alle hockeywedstrijden vanaf de D-jeugd (vanaf 10 jaar) duren twee keer 35 minuten en worden gespeeld door twee teams met ieder elf spelers. Dit elftal bestaat uit tien veldspelers en één keeper. Als je jonger dan 10 jaar bent, speel je op een kleiner veld met minder spelers en duurt de wedstrijd minder lang. Voor de allerjongsten bestaat er Funkey. Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen is KEY!

Veldhockey bij MHC Bemmel 800
De hockeysport, buiten op het veld, is hetgeen ons in de basis samenbrengt bij onze vereniging. De Passie voor deze sport is één van de 3 P's die wij centraal hebben staan in onze identiteit. En die Passie nemen wij graag heel serieus!

Daarom hebben wij een hockeytechnisch beleidsplan opgesteld. Dit beleidsplan is belangrijk om er voor te zorgen dat onze technische staf, onze clubtrainers, onze hulptrainers, onze coaches en alle vrijwilligers aan dezelfde doelstellingen werken. De neuzen dezelfde kant op!

De hoofdpunten uit ons hockeytechnisch beleidsplan zijn:
- MHC Bemmel 800 is een opleidingsclub
- Gekarakteriseerd door verbinding, voor ieder wat wils, jeugd blijft tot en met seniorenniveau
- Presteren vanuit de breedte
- Opleiding tot complete hockeyer
- Spelen op niveau om te kunnen ontwikkelen
- Gezonde sportcultuur

Concreet betekent dit onder andere dat wij een technische staf hebben samengesteld met professionele trainers, clubtrainers en leerlingen van het CIOS. Deze trainers staan onder leiding van de technisch manager, die overzicht behoudt en zorgt voor uniformiteit in de uitvoering van de technische training. Deze technische staf richt zich op zowel de breedteteams als op de 1e lijnsteams, waar de spelers meer nadruk leggen op prestatie. Maar voor alle spelers is er aandacht voor opleiding naar behoefte, gericht op de gewenste ontwikkeling. Bij ons is een speler die vooral voor het plezier hockeyt net zo belangrijk als een speler die de ambitie heeft in Heren 1 of Dames 1 terecht te komen. Door de omvang van onze technische staf gaan trainingen ook nagenoeg altijd door; bij noodgedwongen afwezigheid van een trainer is vervanging snel geregeld. Alles bij elkaar leidt dit tot hoge tevredenheid over de trainingen, wat weer voor plezier en betere prestaties zorgt.

Interesse?
Instromen in de hockeysport kan bij ons altijd, op elk moment!!! Wij geloven dat we voor iedereen een passende plek hebben en iedereen mag gratis proeftrainen. Meld je daarvoor aan via het inschrijfformulier.

Waar je uiteindelijk terechtkomt hangt met name af van je leeftijd.
Voor de allerjongsten (4-5 jaar) hebben wij een Funkey groep op de woensdagmiddag. Een leuke manier om spelenderwijs goed te leren bewegen, met een toekomstige hockey-carrière in het achterhoofd.
Voor jongens en meiden van 6 tot en met 17 jaar hebben wij een brede lijn van A/B/C/D-teams.
Senioren (18+) kunnen bij ons terecht in diverse recreatieve teams of in onze 1e lijnsteams. Zowel onze Heren 1 als Dames 1 spelen in de 2e klasse.
Voor studenten hebben we een gereduceerde contributie (vraag naar de voorwaarden).
Heb je als senior minder behoefte aan het spelen van wedstrijden en wil je gewoon lekker sporten dan is Trimhockey wellicht wat voor jou. Of je gaat met z'n tweeën een Duo-lidmaatschap aan.
Voor sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking bieden wij G-hockey aan.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande neem dan gerust contact met ons op.
Wil je je inschrijven, voor proeftrainingen of als lid? Klik dan hier.