G-hockey

Wat is G-hockey?
Het devies bij G-hockey is "gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet”, want iedereen moet kunnen hockeyen. Sport is belangrijk en heeft een zeer positieve invloed op iedereen, natuurlijk ook op mensen met een beperking.

G-hockey bij MHC Bemmel 800
Al sinds seizoen 2008/09 biedt onze vereniging G-hockey aan voor kinderen, jongeren en volwassenen, die niet rolstoelafhankelijk zijn en die vanwege hun verstandelijke en/of lichamelijke beperking(-en) niet mee kunnen komen binnen een regulier hockeyteam.

In principe wordt er uitgegaan van de normale spelregels en de technieken en tactieken die gelden binnen het reguliere hockey. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden, regels en wedstrijd elementen ligt het accent niet op de beperkingen, maar wordt uitgegaan van dat wat wèl binnen de mogelijkheden ligt.

Wij hebben een vaste groep zeer ervaren en enthousiaste trainers, die de spelers begeleiden. Elke training zorgen zij dat iedere speler leert op zijn of haar niveau en voldoende begeleiding en aandacht krijgt. Ook zijn er veel ouders/verzorgers van de spelers betrokken bij de groep. Zij helpen waar nodig en zijn een belangrijk onderdeel van de G-hockey bij onze vereniging.

Onze groep bestaat momenteel uit circa 25 enthousiaste spelers (in de leeftijd van 8 tot 28 jaar), verdeeld over 2 teams. De teams trainen op woensdagavond en hebben wedstrijden op enkele zaterdagen per jaar. Daarnaast doen zij ook vaak (en graag) mee aan leuke toernooien en evenementen, zoals de Special Olympics. Dit zijn geweldige belevenissen voor zowel onze spelers als de begeleiders!

Onze eigen Facebook-pagina geeft een indruk van wat we samen allemaal presteren en meemaken.

Interesse?
Lijkt het jou leuk om ook met ons mee te trainen en te spelen? Je bent van harte welkom! Om een indruk te krijgen wat G-hockey inhoudt kun je drie keer aan een proeftraining deelnemen. Daarna beslis je of het wat voor je is.

De proeftrainingen zijn geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je daarvoor aan via het inschrijfformulier. Wij zorgen voor een hockeystick en ballen. Zorg zelf wel voor een gebitsbeschermer en scheenbeschermers. Mochten de proeftrainingen je goed bevallen dan kun je definitief lid worden.

Contactpersoon
Heb je nog vragen of wil je één van ons spreken? Neem dan contact op met onze coördinatoren Karen van Mierlo of Eline van Woesik. Dit kan per e-mail via [email protected]. Je kunt ons uiteraard ook bellen of een appje sturen via 06 3376 1165.

Wil je je inschrijven voor de proeftrainingen of direct aanmelden als lid? Klik dan hier.

Wij hopen je snel te zien op de hockeyclub!