Zaalhockey

Wat is zaalhockey?
Hockey is in de basis een buitensport. Maar in de (relatief lange) winterstop organiseert de KNHB een volledige competitie in de zaal. Deze zaalhockey-periode sluit naadloos aan op het veldseizoen.

Zaalhockey wordt binnen gespeeld in sporthallen/gymzalen. Het speelveld is een stuk kleiner dan bij Veldhockey. Aan de rand van het veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Zaalhockey wordt gespeeld in kleinere teams: twee teams met elk 6 spelers, inclusief keeper. Maar let op, vaak wordt in de slotminuten de keeper gewisseld voor een veldspeler om nog een doorbraak te forceren. Superspannend! De wedstrijden duren twee keer 20 minuten. Door al deze verschillen zijn ook de spelregels iets aangepast ten opzichte van Veldhockey.

Zaalhockey bij MHC Bemmel 800
In ons hockeytechnische beleid ligt vast dat zaalhockey een integraal onderdeel vormt van het programma van de jeugd. Als je met Passie en Plezier aan je Prestaties wil werken dan kun je niet drie maanden winterstop thuis blijven zitten, toch? Door de verschillen met veldhockey (snellere ondergrond, kleiner speelveld, minder spelers, afwijkende spelregels) is zaalhockey qua techniek en tactiek ook een heel leerzame activiteit. Vaak maken spelers een grote sprong in hun ontwikkeling, die goed zichtbaar wordt als na de zaalperiode het veld weer wordt betreden. Om deze reden doen de 1e en 2e teams in de Dames- en Herenlijn ook mee aan zaalhockey. Voor alle andere senioren, de trimhockeyers en de G-hockeyers is zaalhockey een facultatieve activiteit. Het is zelfs mogelijk als senior om bij ons alleen mee te doen aan zaalhockey!

Eerlijk is eerlijk: voor zaalhockey kunnen we niet op ons eigen terrein terecht. We moeten elk seizoen opnieuw zaalcapaciteit inkopen en dat is niet altijd gemakkelijk. Door succesvolle samenwerkingen en nauw overleg met de gemeente en zaalbeheerders hebben we een en ander goed op orde. Alle trainingen vinden plaats in zalen in Bemmel, en we kunnen grotendeels hetzelfde trainingsschema aanhouden in de zaal als op het veld. Dat betekent dus trainen op jouw reguliere dag/tijdstip met jouw reguliere trainer. Zo proberen we de verschillende seizoensdelen naadloos op elkaar aan te laten sluiten en werk je optimaal aan jouw ontwikkeling.

Interesse?
Instromen in de hockeysport kan bij ons altijd, ook tijdens het zaalseizoen!!! Wij geloven dat we voor iedereen een passende plek hebben en iedereen mag gratis proeftrainen. Meld je daarvoor aan via het inschrijfformulier.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande neem dan gerust contact met ons op.
Wil je je inschrijven, voor proeftrainingen of als lid? Klik dan hier.